Pages

Tak Suka? Boleh Abai.

Cerah tapi hujan. Macam mana nak tidur? Bilik aku. Segala cahaya nak masuk. Terang, cerah benderang. Sesuai untuk di jadikan bilik ambil gambar potrait. Cari model. Ambik gambar. Tutup pintu bilik. Kunci.

Dan bermain Monopoly bersama.

Heh. Minggu mendatang, ramai stress. Kebanyakkannya lah. Ramai orang nak ambik final exam minggu depan. Alah. Lek ar. Stress tu bagus. Buat kau jadi manusia...yang annoying kalau ko canang sana-sini yang kau stress. Status fesbuk misalnya. Sekarang, asal bukak fesbuk. Misti dalam 70% yang akan canang, "Aku stress..Yo! Final dah nak dekat". Pfft..macam la orang lain tak ambik final exam.

Stress, stress juga. Tapi banyak cara boleh salur kestressan tu. Buat report final year project misalnya. Pergi dating ke. Tangkap gambar ke. Kareoke ke. Banyak cara beb. BA-NYAK CA-RA.

Yang paling aku suka, ko stress. ko tulis sajak. Atau. Tulis cerita, fantasi. Or Get-A-Blog. Macam aku pernah cakap kat Macha MerepekMeraban. Writing a Blog is one of the stress therapy. Kat situ, ko tulis la apa yang ko stress sangat. Tak lah annoying sangat. In other word, kalo orang tak suka, orang kelik je pangkah. Close belog blog ko.

Heh. Aku malas nak tulis panjang. Sebab nanti susah kroni nak buat kerja. Kena scroll sampai letih.

12 comments:

macha_sezs said...

hahaha.

aku terasa diperli.

double, yo!

kaxx said...

haha. aku pun rasa kau diperli macha.

Atiqah said...

ya sy juga stress, stress krn perlu menulis short story..paper yg x de final exam tp perlu siapkn short story sblm blk cuti sem..de idea nk sumbang????

siggplus said...

betul..aku release tensi dengan menaip entri..mcm kebanyakan entri gua yang lepas2..lps tulis habis semua rasa marah/bengang gua kt sesuatu..heh

tak payah dah retail terapi..blog saja sudah cukup

nurul husna binti ibrahim said...

ak stress len...bkn exam..huhu

Si Aizuddin said...

BA-NYAK CA-RA
cara aku ialah dengan terapi bersama gadis-gadis. gila best

♣haNie♣ said...

ko stress. ko tulis sajak

owh....


:P

Darkk said...

See. Banyak cara kan. Stress tak semistinya nak exam je. Rambut panjang pun buleh stress.

Anything can happen. Anything.

jo said...

pe barang stress...gua dah sudah zaman2 tu..

Darkk said...

Jo,
Keje tak stress ke weh? Haha

Ries Lee said...

aku byk add student2 kat fb...
tu la pasal...
hahaha...

ex-bulimic said...

haaa..byk cara..
tp jangan guna cara yg celaka.
guna lah cara yg baik.
nak pegi berkebun lah.tgh stress ni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails