Pages

Dari Jelingan Manja Romeo Sang Nikon D3000

Setelah baling brader rok masuk dalam longkang, aku meneruskan perjalanan aku ke KL Sentral. Di sana, dikabarkan ada minah tengah tunggu. Aku diamkan aje.

"Hoh. Asal Lambat?" tanya Hazirah.

"Sori. Tadi ada akak McD paksa interview keje. Saya bengang, saya telangkupkan meja dia. Walau pun tukang interview tu cun melecun, itu bukan halangan untuk saya telangkupkan meja dia" terang aku, sambil menolak rambut ke belakang.



Entah apa yang disembangkan oleh Hazirah dan Macha. Tapi yang penting;

"Celaka Paiseh, Gua tepon dia tadi. Dia angkat. Peh, Suara baru bangun tidur" kata Hazirah dengan bersungguh tambah dengan mimik muka yang membuatkan Macha, khusyuk mendengar.

Aku duduk di sebelah, Mendengar dan Masih malu-malu untuk pau air Mekdi Hazirah.

Masa penggambaran: 2.30 petang.


Lokasi Penggambaran: Proton Persona Paiseh, Cik Sona.

"Jirah, lu tolong tiupkan wisel mengikut rentak lagu dekat radio ni. Gua tak biasa la, drive tak dengar wisel. Selalu gua memang tiup wisel masa drive. Tapi kali ini, gua nak test lu pulak" kata Paiseh, Serius. Muka berkerut dan pandangan mata yang mengharap.


Riang sungguh Paiseh mendengar alunan wisel yang didendangkan oleh Hazirah. Sanggup lepas stering untuk bertepuk tangan. Nasib baik, tak dak polis trafik tahan.


Watak dalam gambar: Paiseh.

Pesen hati gelap. Ambik gambar, kamera tak terima.


Tiada Caption untuk ini.


"Dah-dah. Hari ini, gua orang belanja lu ayam golek sama tomyam plus nasik. Air karet untuk Macha. Air beras tengah mendidih pulak untuk Hazirah. Cawan milo kosong pulak yang takde pemegang, lu orang jangan tanya apa fungsi dia. Gua tak tahu!!" jerit Paiseh.

"Isi tisu la" perlahan Macha menjawab. Baru aku tahu, lambat betul Kemahiran Berfikir Kreatif dan Kritis (KBKK) Paiseh. Aku, order air kosong 3 gelas.


Setelah membuat pahala dengan memberi kami yang lapar ini makan, baru la kamera mahu menerima Paiseh sedikit demi sedikit. Itu pun kabur-kabur lagi. Mungkin hati dia kelabu masa ini.


Hazirah Versi Pantas dan Macha Versi Kontrol Ayu.


Aku dah buntu idea untuk caption gambar ni. Korang letak lah apa-apa pun.

p/s: Dem. Terletak banyak pulak gambar Macha. Bukan promosi. Tapi dia gedik nak bergambar. Semua gambar dia nak masuk. Kalau tak, dia kata nak bogel dan menjerit-jerit nama aku. Nak buat tak kenal, kesian member pulak. Aku berjiwa prihatin.

4 comments:

macha_sezs said...

darkk,
jangan la letak banyak sangat gambar aku. malu la.


hahaha~

Si Aizuddin said...

Kamera tak leh terima adalah satu kes berat tu.

Pic yang last kamera dah terima sikitsikit

Sasha Sharifuddin said...

hoh!ayam golek kerinchi yang aku idam-idamkan masa bulan puasa aritu!heheh!

♣haNie♣ said...

nih acara promosi macha ke darkk..

oh..kl jumpe akak..sila jgn mintak belanja yg bkn2..

hahahahah~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails