Pages

Walau Jari Ketar, Nafas Berasap dan Otak Beku, Gagahkan Jua.

Perkara yang disukai ketika hujan tengah turun dengan lebat dan ketika itu, anda tidak bizi dengan kerja lain.

1. Bergelumang dengan Selimut walaupun anda sudah tidur lebih dari waktu sepatutnya. Contoh 35jam.
2. Menonton Tivi walaupun siaran Astro yang sering tergelanda, tetapi anda tetap yakin yang Astro akan memberikan harapan untuk pulih semula.
3. Menghirup Kopi atau Cokelat Malt yang masih panas dan kemudian lidah anda terasa terbakar akibat gelojoh atau lapar sangat.
4. Menyanyi lagu-lagu Hujan. Contoh, Pagi yang Gelap. atau pun lagu hits Sudirman "Hujan yang turun bagaikan Mutiaaara.." atau pun lagu sains mudah, "Bangau Oh Bangau"
5. Mengulang tayang cerita-cerita atau dvd movie yang berkaitan latar tempat bersalji supaya dapat memberikan anda fantasi sedang berada menikmati musim sejuk luar negara padahal anda sedang duduk di atas tilam busuk.

Kesemua di atas adalah semua perkara yang aku tak buat ketika waktu hujan. Tapi mungkin anda semua buat. Jikalau tiada, tambahkan sendiri di sekyen "Anda Bagaimana?". Oh ya? Ada masalah lagi ke nak post komen? Jerit kat kotak jerit kalau ada.

8 comments:

siggplus said...

paling celaka masa tengah sedap2 layan astro skrin jadi warna petak hijau..mmg cibai!

Ain Butterscoth said...

sabar je la. hihihi

kaxx said...

celaka. apa pasal susah lagi nak bubuh komen.

kaxx said...

celaka. boleh pulak lagi.

hujan? biasa hujan begini aku bakar lemang. raya haji nak dekat kan.

macha_sezs said...

Kesemua di atas adalah semua perkara yang aku tak buat ketika waktu hujan.


Pegi Mati!!

hahaha~

Darkk said...

Sigg,
Dia tengah update firmware kalau macam tu.

Ain,
Bagus, Anda ada Iman. Tanda Orang Bersabar.

Kaxx,
Apa Celaka-Celaka? Ini Belog Umum lah.

Kaxx lagi,
Suka betul komen kat belog aku ya?

Macha,
Pergi mati la sorang-sorang. Amal tak cukup lagi.

miNt said...

ketika waktu hujan,
ak mandi sehari sekali atau tak mandi langsung.

Darkk said...

Mint,
Pasti busuk gila ko. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails