Pages

Salah Satu Cara untuk Meningkatkan Traffik Blog

Dan juga mengeratkan hubungan mesra antara sesama blogger adalah;

Bermain Tag.

Hoh. Dah lama saya tak main tag-tag ni. Tiba-tiba, Sasha Puding jerit dekat shoutbox kata saya kena tag. Kebetulan saya tepu lagi idea untuk tulis entri baru. Jadi, saya jawab lah soklan-soklan tag ni. Berikut adalah soklan nya;

1. Siapa orang yang kau teringin nak tampar?
Ketua Pengawas Peperiksaan tadi. Dah la saya tak dapat meja tadi. Dia boleh bising-bising atas pentas tu. Suruh cari tempat. Dah dapat tak dak meja. Takkan nak suruh saya bersila atas lantai kot. Ke nak suruh saya jadi pengawas jugak?

2. Siapa kau nak jadi Sugar Daddy kau. Bagi sorang je, wajib Malaysian.
Oh. Sugar Daddy? Bapa Gula. Tokeh kilang la kot. Sapa-sapa ada kilang gula. Sila mengaku. Lelaki sahaja. Perempuan kalau rasa daddy tu pun buleh mengaku.

3. Siapa manusia paling annoying kau pernah jumpa? Siapa orang paling famous kau pernah jumpa? Siapakah orang paling vain kau pernah jumpa?
Annoying: Ketua Pengawas Peperiksaan tadi. Tapi tak sampai tahap paling lah.
Famous: Macha. Dia sekarang sudah Famous. Femes. Dengar cerita, tengah tunggu Nuffnang panggil buat rakaman untuk Projek Alpha siri 2. Kita doakan dia supaya dia tidak membeli baju untuk rakannya di dalam rakaman itu nanti.
Vain: Entah.

4. Apa yang kau paling harapkan dari pasangan kau?
Malas jawab boleh?

5. Kau penah kentut dalam lif?
Tak pernah.

6. Makanan paling jijik kau pernah makan?
Bodoh jugak soklan ni. Kalau jijik, jangan makan lah. Tak KBKK langsung soklan. Lain la saya peserta fear factor.


7. Rancangan Tv paling bodoh kau pernah tengok?
Bio-nik. Bodoh jugak rasanya. Setan nak mampus cerita tu. Sakit hati je tengok.


8. Kalau terperangkap dlm jem, pastu rasa terkencing, apa kau akan buat?
Macam mana ya? Perasaan terperangkap dalam botol jem. Nak-nak Jem Nenas. Masa terperangkap tu. Tiba-tiba nak kencing. Apa yang anda akan lakukan?

9. Kau stalk hp or email kekasih kau tak atau share paswed fb/email?
Celaka. Makwe pun tak dak. Nak stalk macam mana.

10. Kalau jumpa kucing kena langgar kete dah speruh mati kaki putus sume, kau buat ape?
Saya akan berkabung sebentar. Kemudian, meneruskan perjalanan.

11. Apa perasaan kau bile tengok cermin sorang2?
Harap-harap tak dak kereta kat sebelah saya. Saya nak potong kereta depan ni. Dah la terhegeh-hegeh. Cari rumah sewa ke bang? Ke romen dalam kereta?

12. Kalau kau jumpa gambar wanita bogel yang kau kenali (selain dari artis mahupun pelakon porn) dalam pc bf kau, apa kau buat?
Oh. Soklan no 2 yang celaka. Dak makwe, tak semistinya saya gay. Tak dak bf lah. YO!

13. Apa kau buat kalau kawan kau asyik mengadu benda yang sama berbulan2?Pastu orang nasihat taknak dgr.
Owh. Buat tak tahu je lah. Mula-mula, Nasihat sekali. Kalau tak layan, beri bantuan. Kalau tak dengar jugak, bunuh je.

14. kalau nampak kawan ade taik idung nak terkeluar, atau ade 2 helai bulu hidung yg terlebih pjg terkeluar dr idung, bgtau direct ke, tarik tepi dan bisik ke, gelakkan ngan org lain ke atau buat tatau?
Sound direct je. Tapi takde lah, orang lain mengaibkan dia pulak.

15. Hantu dari filem mana kau paling takut?
Nak Takut mende tengok hantu.

16. Rancangan Realiti TV yang kau teringin sangat nak masuk dan kenapa.
Entah. The Biggest Loser kot. Diet-diet, dapat hadiah.

17. Kalau diberi peluang masuk Amazing Race, siapa pasangan yang kau akan pilih.
Orang yang pantas berlari dan pandai baca peta.

18. Rancangan Realiti TV paling menyampah kau tengok.
Entah la. Saya sekarang jarang tengok tivi. Jadi tak tahu.

19. Bakat yang kau harap sangat ada pada kau.
Main Gitar. Boleh saya mencipta lagu seribu kekecewaan kepada kawan-kawan yang putus cinta.

20. Kalau diberi peluang dan mesin masa untuk kembali ke zaman lampau, concert siapa yang kau teringin nak pergi tengok?
Apa jadah pegi konsert kalau ada mesin masa. Kalau ada mesin masa, misti la mahu mengubah sejarah. Lepuk kepala Hilter, misalnya. Nanti, nama keluarlah kat buku sejarah.

21. Tattoo. Kau nak? Bole. Tapi hanya satu, dan mesti tattoo wajah celebrity. Wajah siapa kau nak?
Apa jadah nak letak tattoo. Mandi wajib tak sah wooh. Lepas tu tattoo muka orang pulak tu. Tak KBKK langsung.

Saya mahu tag orang-orang yang berikut;

Macha
Kaxx
Liliyuli
Paiseh
Yanie Putrajaya

Dan

Che Det, itu pun kalau dia belum buat tag ni lagi.

Kepada sapa-sapa yang tak dapat kena tag dari saya tu, sila lah salurkan kekecewaan anda dengan menekan iklan sebanyak yang anda mahu. 10 kali minimum.

12 comments:

siggplus said...

macha mmg famous skang..

kennysia pn mintak tips dr dia

jo said...

gua pun teringin nak masuk biggest loser weh...

macha_sezs said...

yay, tak kena!

Sasha Sharifuddin said...

curious jugak aku nak tgk che cet buat tag ni ke tak...hmmm....

kumbangkecil said...
This comment has been removed by the author.
♣ haNie ♣ said...

apsal akak komen salu ilang??
ade antu ke ape blog ko nih darkk...

Darkk said...

Sigg,
Bukan kennysia. Tapi Abang Nara~~

Jo,
Ah. Lu mahu, Amereka Next Top Model dah la.

Macha,
Hoh. Tak kena.

Sasha,
Misti dia buat punya. Jangan riso.

Kumbang kecil,
Ah. Pegi delete pulok.

Hanie,
Ah, Itu la pasal. Sendiri komen pun kadang-kadang hilang kak.

Lain kali, kopi dulu komen yang ditaip, baru tekan post. :)

kaxx said...
This comment has been removed by the author.
kaxx said...

oh. masa aku mencarut ada pula keluar komen. celaka.

Darkk said...

Kaxx,
Weh. Apa pasal? Ada problem ke nak komen? Aku pun sendiri komen, tak pasal-pasal hilang.

paiseh said...

banyak nya tanya..
malas lah~

Darkk said...

Paiseh,
Kalau tag dari makwe-makwe. Memang lu rajin buat. Gua sapa lah nak menagih dari lu. :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails