Pages

Tajuk Kali Ini: Muvi

500 Days of Summer.

Cerita menarik. Oh Tuhan. Mudahnya jalan cerita dia, sampai buat aku tonton 2,3 kali ulang tayang. Beb. Buat aku buka minda. Dan berani.

2012.

Efek tiptop, jalan cerita hancur. Bad Story. Good Effect. Conclusion. Bad Movie. Rela tonton 500 Days of Summer berulang kali walaupun takda effect best.

Pisau Cukur.

Belum tengok. Tapi mahu tengok. Samada DVDRip atau cari anak gadis tokey stesen minyak Shell cun sponser. Fazura. You Gediks.

New Moon.

Pass. Tunggu DVDRip aja lah. Terlampau HIP dengan makwe-makwe stereotaip. Tapi aku tertarik dengan Werewolf. I like Werewolf & Were-Car (Bender, Futurama). Werewolf, Were-Car. Rawks.

Holmes.

Mungkin pergi tengok. Masih tak buat keputusan. Baca reviu orang lain dulu lah. Buat pengubat rindu sebelum pergi tengok Ironman 2.

A Christmas's Carol.

Masih berkira-kira mahu menonton 3D atau pun tidak. Di GSC ECM, Kuantan yo! Kuantan sudah ada 3D punya cinema. Dan aku masih berkira-kira sama ada aku mahu tonton muvi ini atau pun, ToyStory 3 untuk perasmian aku menonton cinema 3D.

Papadom.

Masih di tempat no 1 dalam carta filem terbaik tontonan aku 2009. Aku dah download dvdrip. Tapi terformat dan hilang. Biarlah. Esok-esok download lagi.

Avatar,

Yeah. Satu lagi, Muvi Sains Fiksyen (Sai-fai) yang betul-betul menarik perhatian aku. CGI tak berapa kewl. Tapi Mungkin Storiline best. Dulu aku anggap District 9 tak best. Tapi lepas tengok, Mantop Gila jalan cerita D9 walaupun CGI tak kewl mana.

Itu je lah wrap up aku mengenai muvi-muvi yang bakal aku tengok dan sedikit reviu yang movie yang aku tengok. Aku masih berkira-kira mahu menonton cerita klasik 90-an pulak.

4 comments:

Koyuki said...

500 Days of Summer, pilihan saya

sangat suka zooey deschanel

helomynameisjaye said...

aku setuju dengan District 9.walupun bukan blockbuster tp CGI mantop.solid storyline.
and senarai mubi ko sama mcm aku.

Ries Lee said...

- aku tak sabar nak tgk cter Holmes.
- aku mula2 sangkakan Avatat tu Warcraft bila mula2 tgk trailer dia.
- aku tak tahu menahu kat kuantan ader 3d cinema. sejak bila ade?

Rajuna said...

boleh bagi aku url untuk download citer papadom?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails