Pages

Buat Belog Trend Masakini YO!

Sejak saya balik dari kampung, baru lah saya tahu yang scene blogging memblog ni, jugak hip di kalangan cikgu-cikgu sekolah rupanya. Mana taknya, saya tengok mak sedara saya merupakan cikgu bahasa melayu, sedang menelek blog kawannya, yang merupakan cikgu juga. Peh. Dah teruk menular dalam masyarakat kita rupanya. Saya hanya mampu berdoa supaya cikgu-cikgu sekolah agar tidak terlampau fokus dalam blogging ni sampai menggangu pengajaran mereka. Ni tak, sikit-sikit refresh blog. Nak tengok sapa komen.

Jadi, lepas ini. Saya tak hairan lah kalau budak 1bulan sudah ada blog, nenek 100 tahun ada blog, pakcik Pemen ada blog, Lau Keoa Lse ada blog, K. Kusidaram ada blog, kucing ada blog, labi-labi ada blog, lalat ada blog dan lain-lain ada blog.

Sebab buat blog adalah trend paling hip masakini.

Silap-silap nanti, nak mengorat pun kena mintak url blog. Contoh situasi;

"Hai awak!" tegur si lelaki.
"Hai!" balas si gadis.
"Buleh kenal?" tanya si lelaki.
"Buleh. Apa url blog awak?" tanya si gadis kembali.
"Err. Saya takde belog" jawab si lelaki.
"Oh. Saya tak berminat dengan lelaki yang takde belog. Maaf" kata si gadis sambil berlalu pergi.

Maka si lelaki itu terus berlari ke pantai, dan mula menarik-narik rambut sambil menjerit, "Ombak jahat..Ombak jahat!!"

Kan?

Silap-silap nak nikah nanti, tok kadi tanya,"Ada belog?" masa tengah tunggu orang lain redi ambik tempat.

Silap-silap nanti, makcik-makcik gossip tak melepak depan rumah dah. Melepak depan komputer, taip gosip terbaru dekat belog sendiri.

Banyak lagi lah contoh-contoh yang boleh saya reka untuk menunjukkan berapa hipnya orang Malaysia dengan belog sekarang. Jadi, kesimpulan nya, Internet makin meluas penggunaannya, sampai buat blog pun buleh jadi trend.

6 comments:

Ries Lee said...

jangan jadi berbolok2 sudah...

siggplus said...

hahaha

jo said...

kalau gua lelaki tentu gua takde blog..

dewajiwa said...

keh keh keh.
siul lah entri best gilak

kaxx said...

aku takut lah begini. takut orang cerai guna komen blog satu hari. siapa tahu.

Boneka tak sakit said...

aku takut ada awek gurat aku pasal blog! hahahaha... haha..

tak sbnr yer aku nak camtu silap lak!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails