Pages

Reviu Cincai: The Wolfman

Dengan menonton cerita ini, tak perlulah lagi saya terhegeh-hegeh nak tengok New Moon semata-mata nak layan Werewolf. Hahaha.

Oh. Reviu Cincai pertama di tahun 2010. Ini menunjukkan bahawa saya baru menonton wayang untuk kali pertama di tahun ini. (Saya tak mengaku yang saya tengok Adnan Sempit sebab secara jujurnya, saya rasa nak bakar panggung sepanjang tayangan tu.)

Okeh. Kembali kepada The Wolfman.

Storiline? Not bad. Menarik lah jugak. At least tak membosankan.

Nak cari pelakon hensem dalam ni? Jangan harap ada. Tapi bagi saya, itu lah point kuat untuk cerita ni. Buat apa nak cari Werewolf badan berketul-ketul solid seksi. Yang tak hensem pun, buleh jadi apa werewolf. Atuk, Nenek pun buleh jadi.

CGI? Oh. Buleh la.

Banyak sangat element nak terperanjatkan penonton. Panggil anjing pun buleh jadi part saspen, makan sup pun buleh jadi part saspen. Banyak lah sampai saya nak terperanjat pun dah rasa nak malas. (Ada makwe duduk sebelah saya terperanjat sampai melompat peluk pakwe dia. Saya hanya berdoa harap dia tak terperanjat lagi, kemudiannya terpeluk saya pula. Mungkin buleh jadi perang Werewolf di luar panggung.)

Ganas? Semistinya ganas. Werewolf sentuh orang je, terus orang tu menjerit kesakitan. Lagi dua gerakan tangan werewolf tu, buleh buat orang mati. Kewl gila lah! Saya suka Werewolf.

Rating Cincai: 7/ 10 bintang.

10 comments:

Si Aizuddin said...

Miow miow.

macha_sezs said...

7?

tinggi nau?

jo said...

tak ensem...?
tak nakla pegi tengok....

10tonmind said...

wa dh tgk citer ni,mmg byk elemen memeranjatkan...tpi ko x rase muke werewolf tu comey ke,cam karekter dlm citer star was

Liliyuli said...

xde yg hensem kew? alaaa..

ayampinko said...

tak ensem aku setuju..tapi macam ader yang kureng la kat citer nie..
kurang pedas kot..

Budak Pensel said...

kewl dowh.. banyak sangat terperanjat sampai aku memutuskan supaya duduk diam2...

k.e.r.i. said...

reviu citer universal soldier weh.
gua malas nak gi tengok.
tunggu lu reviu jer.

10tonmind said...

k.e.r.i. universal soldier best

ain.ilyana said...

zzzzzz.Z_Z'.
bwat ak tdo sbb hero dop ensem.
ngeh.
:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails