Pages

Review Cincai: Dark Knight Rises

Oh tuhan. 10 of 5 stars.
Nanti update lagi. Baru keluar panggung.
--------------------------------------------


"Bro, kita datang satu geng. Boleh tak bro tukar tempat supaya kami duduk satu baris rapat-rapat? Senang kami berhuha huha dalam panggung semasa The Dark Knight Rises ditayangkan." kata seorang berambut panjang yang gayanya macam lagak pelajar IPT. Dia datang rapat kat gua lepas gua tolak tawaran yang pertama.

"Kamon bro." dia ulang. Gua merenung lama-lama ke arah kerusi kosong. Gua berlakon merenung sebenarnya. Berlakon sebab gua dah tahu jawapan dia. Not in my watch. Lama sela dua-tiga minit. Gua geleng kepala. Gua geleng sebab gua tak mahu seat paling padu yang gua beli melalui online dirampas macam tu sahaja. Beli Online bermaksud 50 sen lebih mahal dari tiket lu orang yang beratur. Dan gua memang saja bayar 50 sen lebih untuk skip part beratur beli tiket.

Lepas tu, lepas dia tengok gua geleng. Dua tiga kali. Dia blah. Dia kembali duduk berkepit dengan makwe dia dan geng dia lagi satu duduk jauh antara jarak 3 kerusi. 3 kerusi yang gua order online untuk adik adik gua.

Sebenarnya kalau cerita lain, cerita yang memang gua tak de aim nak tengok. Gua kasi. Cuma ini The Dark Knight Rises. Bayangkan, kalu gua kasi tukar. diorang duduk rapat dan mereka berhuha dalam panggung dia akan menyebabkan konsentrasi kita yang menonton bertukar tak berapa best.

Lagi pula, seat tu paling tengah yang gua order.

Apa apa pun, gua kasi The Dark Knight Rises 10 out of 5 stars. Dengan selamba menjatuhkan The Amazing Spiderman yang berada di atas di dalam carta 2012 best movie gua

Sedikit fakta TDKR:

- Catwoman yang paling hot pernah dilakonkan. Anne Hathaway.
- The Bat adalah hodoh tetapi motor batman bila buat sharp corner adalah melanggar kejuteraan fizik.
- Watak John Blake adalah interesting.
- Soundtrack TDKR adalah teruja. Setiap syot dan komposisi adalah indah.
- filem kedua, bila habis je. gua tepuk tangan. Filem pertama adalah Dark Knight.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails