Pages

Reviu Cincai: Hantu Mak Limah Balik Rumah

"Cer cerita! Cer cerita!"

Lalu saya pun memulakan penceritaan saya di blog ini. Ya. Filem Mamat Khalid terbaru, Hantu Mak Limah Balik Rumah. Filem ini bergenre seram tetapi dikuatkan lagi dengan komedi. Ini bukan komedi seram. Tapi cerita seram. Yang kita tahu, cerita seram tak punya logik akal yang betul. Dan kadang-kadang kita juga membuat kelakar di waktu seram. Ada masa serius, ada masa tak serius untuk membuat kelakar. Secara logiknya, cerita seram ini adalah tidak logik.

"Cer cerita! Cer cerita!"

Banyak sangat sebab yang saya nak tulis kenapa saya mahu beri 4 bintang dari 5 bintang untuk cerita ini. Antaranya adalah, close up shot masa berlari dari hantu, Close up shot kemunculan Awie, kout-kout kelakar Zami Ismail dan banyak lagi lah.

Apa-apa pun, baik pergi tengok sekarang. Saya rekemen pecah perut ketawa dan seramnya boleh tahan.

Saya masih lagi ketawa seorang diri mengenangkan shot closeup Awie ketika dia berlari ketakutan. Kihkihkih.

"Panjangnya kopek" kata Zami Ismail kepada hantu kopek.

8 comments:

Faridah said...

giler r cepat.balik2 buat review.2 thumbs up.:)

nizamsani said...

soley~ soley~

ombak_naga :P said...

ayat Johan yg paling power: kak limah oooi, meh ler tumpang. saye dari pekan ni! hai, seksi pulak kak limah malam2 mcm ni..

LOL!

FarhanaLicious said...

Tak sabaq nak tgk. tapi kat sini takde cinema. Tunggu download je la. huhu.

puding roti said...

yeah. bes. tak rugi tgk. sy yg penakot utk tgk citer hantu ni pun gagahkan dr jgk tgk.dan ajaibnya sy blh pulak tgk hantu kak limah tanpa rs takut2 yg melampau lg. eh mcm testimonial kuruskan badan lak. kui2

Huda Luna said...

kalau pecah perut macam mana nak tengok?

Car Loan Caculator said...

thanks for sharing....:)

Si Aizuddin said...

Hari tu aku pergi Sunway Piramid. Banyaknya kopek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails