Pages

Mari Tonton IV

Tinggal 30 minit lagi untuk masuk ke panggung. Saya harus naik ke atas kembali. Berlegar di lobi cinima. Agar tidak terlepas waktu menonton.

Tangga bergerak automatik ku naiki. Tenang. Tidak gelabah. Jika tidak tenang aku mungkin tersadung di kaki tangga dan menyebabkan aku menjadi perhatian masyarakat sekeliling. Aku tidak suka menjadi popular sebegitu rupa dan aku pula tidak suka membuat lawak secara pergerakan bodoh seperti pelawak-pelawak di malaysia.

4.45 petang. Ah, masih awal. Masa untuk memerhatikan gelagat manusia. Hari ini terdapat ramai manusia berpusu-pusu bersama keluarga. Bermacam ragam, bermacam kerenah. Terdapat juga manusia berpasangan. Mungkin masih menyambut Hari Kekasih. Ceh, kekasih tak perlu satu hari yang istimewa. Hari-hari adalah hari kekasih. Tak perlu ikut budaya barat.

Barisan panjang telah dibuat untuk memasuki panggung sedangkan baru pukul 4.50 petang. Ini lah manusia. Jika hiburan, keseronokan dan makan, mesti hendak "on-time". Jika belajar, pergi masjid dan dengar ceramah agama, pasti lewat 30 minit pun tidak apa.

bersambung...

5 comments:

paiseh said...

pesanan lu yang last tu paling kena kat gua. hahahaha...

macha_sezs said...

kalau lambat pon kire oke la...dari yang tak datang langsung..

lalala~~

@tune® said...

AND THEN..

FarhanaLicious said...

bila nak final episode ni..

Pengejar Masa said...

kau ni buat aku makin berdebar la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails